Ajuntament d'Ontinyent::Galeria empresarial de la Província de València

Mostrant els resultats de 81 a 90 de 127

14-05-2013 ONTINYENT ORGANITZA UNA JORNADA SOBRE NOVES OPORTUNITATS D'OCUPACIÓ I FORMACIÓ A EUROPA

(13-5-13) Diego Moliner Villodre, Conseller de la Xarxa Eures a València, visitarà Ontinyent per parlar sobre noves oportunitats d’ocupació i formació a Europa. Es tracta de la segona activitat d’aquest tipus que organitza l’Ajuntament d’Ontinyent a través de l’oficina de Promoció Econòmica que comptarà amb la intervenció de Moliner, qui a la seua ponència explicarà què és la Xarxa Eures (European Employment Services), quins serveis ofereix, quins són els requisits per a treballar a Europa a través d’aquesta xarxa i quines ofertes d’ocupació hi ha disponibles per a treballar a Europa.

 

Esta jornada, de caràcter gratuït, es realitzarà el proper dia 20 de maig a l’edifici CREC d’Ontinyent, al carrer Maians, de 11:00 a 13:00, sent imprescindible que els interessats tinguen coneixements en idiomes comunitàries ja que conèixer la llengua del país de destí és un requisit per a poder treballar a Europa. A la finalització es realitzarà un torn de preguntes per a resoldre possibles dubtes dels assistents. Tot i que l'assistència és gratuïta, és necessari comunicar la inscripció a través del telèfon 96 291 82 27 o el correu electrònic adl2.Ontinyent@cv.gva.es

 

13-05-2013 ONTINYENT: 2.200 PARAIGÜES DE COLORS COBRIRAN EL CARRER MARTINEZ VALLS DURANT MES I MIG D'ACTIVITATS DINAMITZADORES

(13-5-13) Un total de 2.200 paraigües multicolors cobriran des d’aquesta setmana el Carrer Martínez Valls d’Ontinyent amb motiu de la posada en marxa de la campanya de dinamització comercial “Ontinyent al Carrer” que tindrà lloc des d’aquest dissabte i durant el proper mes i mig impulsada per el Consell Econòmic i Social (CES) de la ciutat. Des d’esta entitat, de la qual formen part representants polítics, empresarials, sindicals i de les associacions de comerciants d’Ontinyent, la Presidenta de la Comissió de Foment de l’Activitat Econòmica, Amparo Boscà, explicava que la col·locació dels paraigües “suposa una activitat innovadora, diferent, que servirà per ambientar tot un seguit d’activitats amb les quals volem atraure públic de la ciutat i de localitats veïns a gaudir dels nostres comerços i hosteleria” destacava.

 

La iniciativa de la col·locació dels paraigües, que es repartiran des de demà dimarts en el tram del Carrer Martínez Valls comprés entre el Carrer Dos de Maig i l’Avinguda Daniel Gil, està inspirada en la intervenció d’art urbà realitzada a la localitat portuguesa d’Agueda durant el festival d’art “Aguitagueda”, i produeix un cridaner efecte al pas dels vianants, convertint la via en una galeria de colors semioberta al cel.

 

Baix aquest cel de paraigües de colors tindran lloc tot un seguit d’activitats com ara tallers, actuacions de música en directe, exhibicions, degustacions i desfilades, un programa que serà presentat la propera setmana, però que s’iniciarà aquest dissabte 18 de maig amb la represa dels “Dissabtes divertits”, el seguit de tallers i activitats infantils posada en marxa en 2012 pel CES. En esta ocasió el taller, que estarà dedicat a la història de Walt Disney “Mary Poppins”, tindrà lloc de 17:00 a 20:00 hores a tres punts de concentració per xiquets i xiquetes de diverses edats, que duran a terme activitats d’expressió corporal, manualitats, maquillatge i representació, per realitzar a partir de les 20:30 un passacarrer amb música, estant impartida l’activitat per 12 monitors especialitzats de l’Escola de Dansa Ópera.

 

D’aquesta manera, el Consell Econòmic i Social enceta el programa d’activitats previst per enguany per promocionar i dinamitzar la ciutat, un objectiu per al qual compta amb un pressupost propi, dins la línia empresa pel Govern d’Ontinyent de donar prioritat a la promoció econòmica i un major protagonisme als propis agents socieconòmics, com a epicentre de les diferents activitats.

 

07-05-2013 L’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent i Innovall s’alien per dotar de crèdits sense avals als emprenedors

 
(6-5-13) “Que cap bona idea innovadora es quede sense finançament”. Amb aquest objectiu exposat per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, l’Ajuntament de la ciutat, Caixa Ontinyent i el Clúster Innovall han signat aquest matí el conveni que permet posar en marxa el pla “Reactiva Ontinyent”. Es tracta d’una actuació inclosa al Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació posat en marxa pel Govern d’Ontinyent, que en aquest cas dota amb 250.000 euros una línia de crèdits en condicions avantatjoses per a la posada en marxa a la ciutat de projectes innovadors que fomenten l’ocupació i la internacionalització.

“Hi ha projectes tecnològics, innovadors i viables que podrien convertir-se en empreses reals que creen ocupació però que malauradament no es concreten per falta d’un suport financer inicial, aquest conveni aportarà finançament a les millors idees innovadores”, explicava Jorge Rodríguez. L’alcalde afegia que el pla “Reactiva Ontinyent” “és una més dd’eixes aliances contra l’atur que hem anat bastint al llarg d’estos mesos, dins la nova política econòmica que impulsem des del Govern d’Ontinyent basada en el treball en comú i la col·laboració de tots: ciutadans, sindicats, empresaris, universitat i sector financer”, explicava.

 

El conveni era signat per l’Alcalde d’Ontinyent i els Presidents de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, i d’Innovall, Rafael Pla, en presència d’un nodrit grup de representants de les tres entitats, i comptava també amb la intervenció del Coordinador del Consell Econòmic i Social, Joan Gilabert, qui recordava que “tal com es va veure al Foro Imast, el sector tecnològic pot ser un dels motors per crear ocupació a la ciutat. Un dels grans problemes d’aquest sector és la falta de financiació, i aquest acord és el fruit d’un treball conjunt per obrir una finestra a la financiació d’estos projectes”, manifestava.

 

Des d’Innovall, Rafael Pla destacava també “la col·laboració de tres institucions complementàries i claus per desenvolupar aquest projecte que és innovador i piloto a nivell nacional”, avançant que altres institucions com l’Institut de Crèdit Oficial i diversos Ministeris han valorat molt positivament aquest projecte i volen seguir-lo de prop per estudiar com poden sumar, i que altres ciutats estan demanant informació sobre la iniciativa.

 

Per la seua banda, el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, assenyalava que “La Vall d’Albaida té un gran potencial de recuperació, Caixa Ontinyent és un exemple en haver superat la reestructuració del sistema financer espanyol, i ara assumeix el compromís de recolzar eixe potencial emprenedor per diversificar l’economia. El projecte que ens va presentar l’alcalde ens va semblar estupend només conèixer-lo, i vam apostar per ell de seguida”, assenyalava.

 

Crèdits al 2% anual fixe sense garanties personals

 

El conveni contempla una aportació econòmica de 125.000 euros de l’Ajuntament a Caixa Ontinyent per tal que l’esmentada entitat concedisca crèdits a projectes emprenedors que complisquen els requisits contemplats al conveni. Per la seua banda, Caixa Ontinyent es compromet a aportar 125.000 euros addicionals dels seus fons propis, a la creació d’una línia de crèdits per a l’any 2013, dotada amb 250.000 euros.


Les característiques bàsiques dels préstecs que es gestionaran fruit d’aquest conveni són una amortització fins 15 anys (en qualsevol cas el venciment no podrà ser superior a 31-12-2028); Carència fins a 5 anys (inclòs en el període d’amortització); i un tipus d’interès per als préstecs concedits l’any 2013 serà del 2% anual fixe. Per als concedits els anys posteriors, el tipus d’interès aplicable serà establert anualment per la Comissió Tècnica, i no podrà ser ni inferior al 2% ni superior al 4%. La comissió d’estudi, obertura i amortització anticipada serà del 0%, el tipus d’interès de demora serà del 7%, i la periodicitat de liquidació podrà ser mensual o trimestral. Les operacions de préstecs no podran ser desestimades per falta de garanties addicionals a les dels sol·licitants.

 

Per la seua banda, el Clúster Territorial de la Innovació i Sostenibilitat, INNOVALL, assumeix la difusió i recerca de projectes emprenedors, així com les activitats d’orientació i tutorització dels projectes. Anualment, queda obligat a presentar una Memòria d’activitats, que consistirà en una memòria d’actuació justificativa del compliment de l’orientació i tutorització dels projectes.


Una comissió tècnica s’encarregarà de valorar i fer seguiment dels projectes, que deuran ser, entre altres, de base tecnològica, innovadora, que fomenten la internacionalització i l’ocupació, es deuran desenvolupar a la ciutat d’Ontinyent, tenir viabilitat econòmica i financera; l'import del préstec sol·licitat haurà de superar els criteris d'avaluació de risc establerts en cada moment Caixa Ontinyent; i el sol·licitant haurà de tindre com a mínim un centre de treball a Ontinyent.

 

19-04-2013 Ontinyent organitza un nou taller per fomentar l’emprendedurisme

L’Ajuntament d’Ontinyent (a través de l’Àrea de Promoció Econòmica) i l’empresa “La Alegre Caja” han organitzat a Ontinyent un taller de caràcter gratuït titulat “Descobreix l’emprenedor que hi ha en tú”, per ajudar als desocupats que vullguen abandonar aquesta condició. El taller estarà al càrrec de Marta García, Arquitecta Tècnica i Directora de “La Alegre Caja”, empresa que té la primera llicència d’Espanya de l’Escola d’Emprenedors Jung, i que realitza tallers i seminaris per a emprenedors basat en la metodologia d’aprenentatge accelerat i d’alt impacte.

L’objectiu del taller és estudiar com es fa l’emprenedor, per què fracassen la majoria de les noves empreses, i com d'altres no han sabut avançar-se als temps; descobrir els secrets de la ment emprenedora, i l’aplicació de tècniques mentals per preparar-se per a emprendre. El taller, de caràcter eminentment pràctic i interactiu, està adreçat tant a emprenedors i empresaris que vullguen impulsar el seu negoci com a aquelles persones que desitgen iniciar-se a l’emprendedurisme, o descobrir esta metodologia.

El taller tindrà lloc dimecres 24 d’abril, de 10:00 a 14:00, a les instal·lacions de l’EPA Sant Carles (C/Maians, 53, 1ª planta) i l’aforament està limitat a un màxim de 50 persones, reservant-se les places per ordre d’entrada segons data d’inscripció al correu electrònic: adl2.ontinyent@cv.gva.es de l’Oficina de Promoció Econòmica, on s’indicarà nom i cognoms, DNI, domicili, data de naixement i telèfon de contacte. Des del Govern d’Ontinyent s’ha emmarcat aquest taller gratuït al conjunt d’actuacions i mesures que s’estan prenent per tal de crear ocupació a partir de la promoció econòmica, en aquest cas amb una nova acció formativa de foment de l’emprendedurisme.

 

16-04-2013 CAMPANYA COMERCIAL "FESTALLIBRE"

Campanya de promoció comercial relacionada amb l’activitat cultural “FESTA LLIBRE”, que se celebrarà els dies 20 i 21 d’abril en la Plaça del Poeta Ausiàs March amb tallers d’animació infantil, presentació de llibres, i altres activitats.

Amb la finalitat de combinar cultura i comerç, des del Consell Econòmic i Social s'ha organitzat esta campanya que consisitix en exposar diversos llibres en els aparadors dels comerços participants, des del dia 16 i fins el 25 d'abril, de manera que els xiquets, que aniran acompanyats dels seu pares, hauran d’emplenar una targeta amb el nom dels llibres i el nom dels comerços on estan exposats. Aquestes targetes es dipositaran en una bústia i participaran en un sorteig de 6 lots de llibres i 1 e-book, que tindrà lloc el dia 26 d'abril.

Amb esta activitat es preten atraure el públic familiar al comerç local i al mateix temps, posar en valor part de la cultura literària de la ciutat.

21-03-2013 ONTINYENT AUTORITZA L'OBERTURA COMERCIAL EL DILLUNS DE FIRA

Els establiments comercials d’Ontinyent que no gaudixquen de llibertat horària, podran obrir al públic les seues portes el dilluns de Fira, 18 de novembre de 2013, cosa que en principi no es podia fer en estar considerada esta jornada com a festa d’àmbit local. Açò ha estat possible en permutar-lo per diumenge 31 de març de 2013, festiu previst per la Conselleria d’Economia, Industria, Turisme i Ocupació. 

Segons consta al Decret del regidor de Comerç, Joan Sanchis, que autoritza este canvi, aquesta mesura s’ha pres atenent un informe relatiu a la modificació de festius autoritzats per a l’obertura comercial a Ontinyent, al qual es contemplen dos peticions formulades per ASUCOVA- Asociación de Supermercados de la Comunidad Valenciana i el Centre Comercial El Teler, en les quals demanen aquest canvi.

En l’informe de la técnica de Promoció Econòmica s’explica que la festivitat local del dia 18 de novembre, dilluns de Fira, “hauria provocat el tancament dels comerços dos dies consecutius i que el dia 31 de març, diumenge de Pasqua, festiu d’àmbit estatal autoritzat per a l’obertura comercial en Resolució de 8 de de febrer de 2013 de la Conselleria d’Economia, Industria, Turisme i Ocupació, és un dia on els ciutadans no tenen per costum la pràctica de l’activitat comercial, sent més bé un dia d’oci i esplai en zones rurals, i per tant no provocarà cap perjuí al comerç local el fet de no obrir els comerços este dia”.

Tenint en compte tots estos factors, s'ha procedit a autoritzar l’obertura al públic dels establiments comercials d’Ontinyent el dia 18 de novembre de 2013, en substitució del dia 31 de març de 2013, una decisió de caràcter vinculant per als comerços locals subjectes al règim general d'horaris comercials. 

11-03-2013 ONTINYENT ORGANIZA UN TALLER DE "PENSAMIENTO POSITIVO Y EMRENDEDURISMO"

L’Ajuntament d’Ontinyent (a través de l’Àrea de Promoció Econòmica) i l’empresa +Equipo han organitzat a Ontinyent un taller dinàmic de “Pensament Positiu i Emprendedurisme” gratuït per ajudar als desocupats que vullguen abandonar aquesta condició. El “pensament positiu” és un mètode que consisteix en millorar l’autoestima i la confiança, amb una metodologia participativa que busca compartir i obtenir un aprenentatge experiencial en grup, recolzant amb exercicis i diferents dinàmiques de caràcter pràctic.

 

En aquest cas, l’objectiu serà motivar als participants (desocupats d’Ontinyent que vulguen aprendre a pensar de manera positiva) a conèixer eines per a un canvi personal que permeta aconseguir objectius i plantejar estratègies per eixir de l’atur. El taller tindrà lloc dissabte 16 de març, de 9:30 a 13:30, a la primera planta de l’edifici CREC (Carrer Maians, 19) actuant com a ponent l’economista Pascual Hernández Cebrián, Director de l’empresa +Equipo.

 

L’aforament per al taller està limitat a 20 persones, reservant-se les places per odre d’entrada segons data d’inscripció, adreçant-se al correu electrònic: adl2.ontinyent@cv.gva.es de l’Oficina de Promoció Econòmica on s’indicarà nom i cognoms, DNI, domicili, data de naixement i telèfon de contacte. Des del Govern d’Ontinyent s’ha emmarcat aquest taller gratuït al conjunt d’actuacions i mesures que s’estan prenent per tal de crear ocupació a partir de la promoció econòmica, en aquest cas amb una acció formativa adreçada als desocupats
 

01-03-2013 CURSO DE MANIPULADOR DE ALIMENTOS EN ONTINYENT

La Oficina de Promoción Económica en colaboración con Cámara de Comercio de Valencia pone en marcha un curso de manipulador de alimentos impartido por la Escuela de Negocios Lluis Vives el próximo 6 de marzo de 9 a 15h.
El programa de formación en higiene alimentaria está dirigida a los sectores de comercio y hostelería y tiene una duración de 6 horas. El precio del curso es de 30€.
Los contenidos son los siguientes:
1.Manipulación de alimentos
2.Riesgo de contaminación de los alimentos
3.Enfermedades alimentarias
4.Control de calidad de los alimentos
5.Requisitos generales
6.Características de las instalaciones
7.Reglas higiénicas del manipulador de alimentos
8.Compra, recepción, almacenamiento y conservación de los alimentos
9.Mantenimiento de los alimentos
10.Condiciones especiales de manipulación de alimentos

 

Más información e inscripciones en el telèfono: 96 291 82 27
Correo: adl2.Ontinyent@cv.gva.es

12-02-2013 TALLER DE COACHING PARA JÓVENES

El Ajuntament d’Ontinyent, a través de la Oficina de Promoción Económica, y con la colaboración de la empresa COACH&GO, pone en marcha este taller gratuito para dar a conocer las herramientas de coaching para luchar por un empleo.
Con este taller se pretende motivar a los participantes y dar a conocer herramientas para conseguir objetivos y metas personales así como nuevas estrategias y metas para salir del desempleo.
Dirigido a jóvenes desempleados de Ontinyent entre 25 y 35 años que quieran cambiar su situación personal.

Dia y lugar de realización:
Sábado 16 de febrero de 2013
De 9:30-13:30h.
Oficina CEFIRE. Plaça Major, 6- 46.870 Ontinyent.

Inscripciones:
Hasta el 14 de febrero de 2013 a través del correo electrònico: adl2.ontinyent@cv.gva.es, de la Oficina de Promoción Econòmica donde se indicarà: nombre y apellidos, DNI, domicilio, fecha de nacimiento y telefono de contacto.

AFORO LIMITATO a 25 persones las plazas se reservarán por orden de entrada según fecha de inscripción.

15-01-2013 “Comprar en Nadal a Ontinyent té premi” culmina amb el lliurament de 4.500 euros en regals

La Sala Gomis d’Ontinyent s’omplia aquest dilluns de públic amb motiu de l’acte de lliurament de 74 regals valorats en 4.500 euros als guanyadors de la campanya “Comprar en Nadal a Ontinyent té premi”, iniciativa impulsada pel Govern d’Ontinyent amb la col·laboració de les associacions de comerciants locals per fomentar les compres als establiments locals durant les dates nadalenques.

L’acte era presidit pel Regidor de Comerç, Joan Sanchis, i el Regidor d’Hisenda i Primer Tinent d’Alcalde, Josep Francés, que coincidien en destacar la importància del xicotet comerç per dinamitzar la ciutat “ja que els comerciants són els nostres veïns, amics i familiars, i apostar pels seus comerços és apostar per Ontinyent”. L’acte comptava també amb la presència dels presidents de les diverses associacions de comerciants de la ciutat, Adelia Jordà (El Llombo), Josep Maria Mora (Sant Rafel), Rafael Vaello (Comerç IN) i Maties Mira (Mercat Municipal), que procedien a lliurar els regals a cadascun dels guanyadors.

Joan Sanchis recordava que l’objectiu de la campanya era fomentar el comerç local durant Nadal, “i la millor prova de que açò s’ha aconseguit són tos estos guanyadors i sobretot les més de 20.000 butlletes que optaven a estos premis, que es van dipositar als 74 establiments participants”. Josep Francés, per la seua banda, afegia que des del Govern d’Ontinyent “no entenem una ciutat sense comerç, perquè és fonamental per a una ciutat que vullga tenir dinamisme i qualitat de vida, i per això hem recolzat les iniciatives dels comerciants. El comerç és alguna cosa més que una tenda, és una manera d’entendre la ciutat, de relacionar-se”, destacava.

La campanya “Comprar en Nadal té premi” s’ha inserit al programa d’activitats Ontinyent Il·lusiona, que ha donat cabuda a 15 actuacions com ara un Concurs d’Aparadors en Facebook; el sorteig d’un val de compra de 400 euros al Mercat Municipal; o el I Festival de Circ i Teatre de Carrer que reunia més de 10.000 espectadors, entre d’altres.

Galeria fotos entrega premis